RÉMY HUBERDEAU: TRANSGENDER PARENTS

A TranszPont és a TransVanilla bemutatja: RÉMY HUBERDEAU (CAN): TRANSZNEMŰ SZÜLŐK / TRANSGENDER PARENTS.

Időpont:
2015. május 14. 19:00.

Helyszín:
TRAFÓKLUB.

Időtartam:
80 min.

Angol nyelven magyar felirattal / In English with Hungarian subtitles.
A belépés díjtalan, de regisztrációhoz kötött a jegypenztar@trafo.hu címen.
Az este folyamán felajánlott adományokat teljes egészében a filmes projekt folytatására ajánlunk fel.
A vetítés utáni beszélgetés vezetője Flóris Olaf Balta, a TranszPont aktivistája.




Transzneműek. Azok az emberek, akiknek nemi identitása vagy nemének kifejezése nem egyezik meg teljesen azzal, ahogyan azt születésükkor meghatározták. Rémy Huberdeau dokumentumfilmje a transzneműek családalapítási lehetőségeit mutatja be. Mit adhat egy transznemű szülő gyermekeinek, családjának, transzneműségével összefüggésben, nem pedig annak ellenére.
Szeretet, családi élet és gyerekvállalás az átmenet után. Transz nők és transz férfiak küzdelme és helytállása a gyermekvállalás különböző szakaszaiban: a terhességtől a kisgyermekek nevelésén át a kamaszokig. Néhányan a családalapítás előtt, mások már a gyermekeik jelenlétében mentek keresztül a gender átmenet folyamatán, és mindannyian olyan módon vállalják transznemű szülőségüket a külvilág előtt, ahogy ez nem olyan régen még nem lett volna lehetséges.

A filmvetítést beszélgetés és közösségi találkozó követi, melyre a szervezők várják a transz közösség tagjait, barátaikat és minden őket támogató érdeklődőt.

***

Transgender Parents is about love, life and kids after a gender transition. It shares the struggles and strengths of several trans women and trans men navigating different stages of parenting: from pregnancy, through raising infants, toddlers and teenagers. Some, who transitioned prior to founding their families, experience fertility clinics and hospital births; others, who transitioned in the presence of their kids work to renegotiate their identity and relationships within their families. All are openly out in the world as trans and as parents in ways that weren’t possible 20 years ago.

http://www.transgenderparentsdoc.com/
trailer https://vimeo.com/104975128
facebook event/esemény: https://www.facebook.com/events/421328188034092/

Rendező / Directed by: Rémy HUBERDEAU
Producer / Producer: Jacques W. LINA
Konzulens / Story Consultants: Jake PYNE, Trish SALAH
Társíró / Co-Writer: Shelley TEPPERMAN
Fényképezte / Director of Photography: Nicolas VENNE
Vágó / Editor: Stella VALIANI
Zene / Musician: Rae SPOON